Οι γυναίκες του σπιτιού, η πεθερά Θεοπούλα, η Βαβά, όπως τη φωνάζανε, οι νύφες της Σοφία και Σπυριδούλα και οι μικρές Βασιλική, Βάια και Μαρω είχαν κόψει παλιά φουστάνια και φουστανάκια, από τους ποδόγυρους και έκαναν τις "φασκιές" και "κωλόπανα" για το μωρό που θα ερχότανε. Βοήθησε και η αδελφή της η Σταυρούλα, ενώ η άλλη Γιαγιά η Ελένη, ήταν, πολύ μακριά, για την εποχή, τρία χιλιόμετρα στο χωριουδάκι της στους Αγιους Θεοδώρους, ανατολικά της Περιστέρας. Τα έβρασαν σε ζεματιστό νερό, τα στέγνωσαν, τα σιδέρωσαν με το σίδερο στα κάρβουνα, και τα φύλαξαν σε μικρό καλαθάκι, κοντά στο διπλό κρεββάτι, στον μεγάλο οντά, όπου έμεινε η γιαγιά μου Θεοπούλα.

Ο πατέρας Κωνσταντίνος, άφησε το βιός του πέρα από το ποτάμι στον αδελφό του Σπύρο, και με το άλογο πέρασε το ποτάμι, τον Πηνειό, με τις ωραίες άσπρες πέτρες, και ήλθε στο σπίτι, για να γεννήσει η κυρά. Καθάρισε και έπλυνε την ξύλινη κούνια, τη σαρμανίτσα, που με τους φίλους του είχε κατασκευάσει το 36 στην πρώτη γέννα της μάνας μου, και την έβαλε και αυτήν δίπλα στο καλαθάκι με τις φασκιές, κοντά στο τζάκι για να είναι ζεστή, στο 'μπουχαρή' όπως τον λέγαμε, στο μεγάλο οντά.

Γιατροί μαιευτήρες ή μαίες με επιστημονική κατάρτιση δεν υπήρχαν τότε, τουλάχιστον στα χωριά. Η μαμή, μια ώριμη γυναίκα, η Σάββα , κατείχε την τεχνική και την πρακτική της μαίας. Είχε ξεγεννήσει όλο το χωριό, μετά το 1920, κάποιες φορές και στο χωράφι, και τρεις φορές τη μάνα μου! Είχε και βοηθό τη Ζωή Βησσαρίου πρωταξαδέλφη του πατέρα μου και συνομίληκή της μάνας μου.

Και ξημέρωσε Σάββατο, Μάρτη 10 ή Φλεβάρη 25 με το παλιό ημερολόγιο. Η μέρα Καλή και Ηλιόλουστη. Πονάω, πονάω έκρινε η Κατερίνα, Ρίνω, όπως την φώναζαν όλοι, στη Βαβά τη Θεοπούλα. Ερχεται το παιδί, κλώσσαμ αποκρίνεται η Βαβά, που τους ήξερε καλά αυτούς τους πόνους γεννώντας 4 'παιδιά' και πέντε κοριτσια, κι έβαλε μια φωνή 'Κώτσο κόσεψε να καλέσεις τη Σάββα τη μαμή και την ανιψιάμ τη Ζωή. Και έτρεξε ο Κώτσος. Και την πήρε τη Ρίνω η Βαβά, από την κάμαρά της, και την έβαλε στο κρεβάτι της στο μεγάλο οντά. Καί άναψε και τον μπουχαρή (το τζάκι) για να είναι ζεστό το δωμάτιο. Ο Κόζιακας στην κορυφή στην Κίσσα ήταν κάτασπρος.

Και νάτες σε πέντε λεπτά η μαμή και η θειά Ζωή. Απαγόρευσαν την είσοδο στον οντά σε όλους. Έβαλαν το εικόνισμα της Παναγίας, πάνω στο τζακι, άναψαν ένα κερί και προσευχήθηκαν, η μάνα-επίτοκος, η μαμή και η βοηθός η Ζωή για την αίσια έκβαση του τοκετού. Έβρασαν νερό στη χύτρα του τζακιού. Η γιαγιά Θεοπούλα, οι συνυφάδες της μάνας μου και όλα τα μικρά στη σάλα και στον άλλο οντά. Τα μικρά φώναζαν θα γεννήσει, θα γεννήσει η μάνα, θα γεννήσει η θειά Ρίνω. Η γέννα ήταν κάτι πολύ φυσικό και την είχαν δει και χαρεί και στα αρνάκια, και στα μοσχαράκια και στα πουλαράκια.

Μέχρι να φθάσει η ώρα του τοκετού, η μαμή έβαλε τη μάνα να περπατάει μέσα στον οντά, για να "κατέβει" πιο γρήγορα το παιδί και να πονάει λιγότερο. Όταν έκρινε ότι "ήρθε η ώρα", έκατσαν τη μάνα μου και την έβαλαν πάνω σε μιά καθαρή πετσέτα, πάνω στο κρεββάτι και τη βοήθησαν να καθίσει και να ανοίξει τα πόδια της, πάνω σε δύο μεγάλες προσκεφάλες, για να "πετάξει" πιο εύκολα το παιδί. Η Ζωή έσφιγγε με τα χέρια τη μέση και την κοιλιά της ξαδέλφης της ετοιμόγεννης, για να "πέσει" πιο γρήγορα το παιδί και να μην ανέβει επάνω το ύστερο και το ... πνίξει. Η μαμή, Σάββα, γονατιστή ανάμεσα στα σκέλια της μάνας μου, την βοηθούσε με κατάλληλες κινήσεις και συμβουλές, κάνοντας το "ξαγώγισμα" και ανοίγοντας τον κόλπο.

Και ύστερα από κάποια ώρα, ήταν, μεσημέρι πιά, "έπεσα", η μαμή έκοψε τον ομφάλιο λώρο με ένα καθαρό ψαλίδι και τον έδεσε με μια κλωστή. Και με τσίμπησε για να κλάψω, και τσίριξα. Παιδί, 'πουτσαράς, και το τρίτο, Κώτσο (ο πατέρας μου) φώναξαν η Σάββα και η Ζωή μαζί, για να το ακούσουν όλοι στη σάλα και στον άλλο οντά. Tάσο θα το πούμε φώναξε πολύ δυνατά η μαυροφορεμένη γιαγιά χαροκαμένη Θεοπουλα, το όνομα του αδικο-εκτελεσθέντα παππού μου. Τα μικρά ο Λάμπρος και ο Νίκος τα αδέλφια μου, και ο Βασίλης και τα πρωταξαδέλφια: η Βασιλική, και ο Βαγγέλης και η Βάια και η Μάρω από τριών χρονών μέχρι 13 με μιας κόσεψαν να διαδώσουν το μεγάλο μαντάτο σε όλο το χωριό, τρίτο παιδί 'γέντσε η μάνα, γέντσε η θειά Ρίνω.

Η μαμή με έπλενε σε χλιαρό νερό. Μετά το πλύσιμο, με τριμμένο αλάτι με πασπάλισε σε όλο το σωματάκι μου, για να μην μυρίζω άσχημα, όπως έλεγαν, όταν μεγαλώσω. Και "αλατισμένο", με φάσκιωσε στις "φασκιές" και στα "κωλοπάνια" σφικτά, με το κορμί, τα χέρια και τα πόδια σε ευθεία θέση, για να γίνω ευθυτενής.
Και, με κάθε επισημότητα, με πήρε η Σάββα η μαμή στην αγκαλιά της, και φασκιωμένο με παρουσίασε, στον πατέρα Κώτσο, στη γιαγιά Θεοπούλα, στον άλλο παππού Γιώργο και γιαγιά Ελένη, που εν τω μεταξύ είχαν έλθει από τους Αγίους Θεοδώρους και σε όλα τα άλλα μέλη της μεγάλης οικογένειας, νοματαίοι 14 και στους άλλους συγγενείς, για να δώσει τα "συγχαρίκια" και να δεχτεί ένα καλό φιλοδώρημα και κάτι παραπάνω γιατί ήμουνα και 'παιδί'. Ένα "γερό παιδί", ό,τι καλύτερο περίμενε ο κάθε πατέρας!

Παράλληλα, η βοηθός η ξαδέλφη της μάνας μου, η Ζωή είχε καθαρίσει τη λεχώνα και η μαμή της έριξε στον κόλπο με το χέρι αγνό λάδι, για να "μαλακώσει και να απολυμάνει τα μέσα της". Στη μέση της έδεσε τρίχινο σκοινί, που έπρεπε να το "φέρει" 40 μέρες, για να "σφίξουν τα μέσα της".
Τρεις μέρες μετά την γέννηση μου, η μαμή μου έκανε το επίσημο λουτρό στην ξύλινη σκαφίδα, με την παρουσία όλης της οικογένειας και των συγγενών. Όλοι έριξαν νομίσματα μέσα στην σκαφίδα για τη μαμή και ευχήθηκαν στους γονείς μου. Παράλληλα, "ασήμωσαν" και το νεογνό με τη λεχώνα. Μικρά τα φιλοδωρήματα, δύσκολα και σφιχτά χρόνια. Ο παπά Βησσαρίων, που ήλθε από τη Σαρακίνα το διπλανό χωριό, με διάβασε και ευχήθηκε τα δέοντα.
Και, έτσι, σεμνά και ταπεινά, το Σάββατο, στις 10 Μάρτη του 1945, κατά το μεσημεράκι, με πολύ καλό καιρό, και μια ηλιόλουστη μέρα, ήλθα στον κοσμο, στο σπίτι μου, στον πάνω μεγάλο αριστερό οντά, βλέποντας προς τα Μετέωρα, τον Πηνειό και τον Κόζιακα.

Και, λένε αυτοί που γεννιούνται το Σαββατοκύριακο είναι αντρειωμένοι!

Ευχαριστώ θερμά τους γονείς μου! Ο Θεός να αγιάζει τις ψυχές τους.

Πέρασαν Πολλά πολλά χρόνια για να καταλάβω τη χαρά τους εκείνη τη μέρα, σε άλλες συνθήκες, μεγαλομαιευτήρια, φημισμένοι μαιευτήρες-γιατροί, μεταξωτές φασκιές και κωλόπανα, αλλά πολύ πολύ λιγότερο κόσμο να περιμένει στη σάλα!

530 καρδούλες 430 σχόλια

Aris Tango Sierra  Χρόνια πολλά και πάντα με υγεία.

Giannis Ioannou Πολύχρονος Τάσο μου

Tonia Masouridou Να ζήσεις Τάσο μου! Το κείμενό σου θαυμάσιο! Σαν των μεγάλων λογοτεχνών της γενιάς του 30!

Nikolai Antonovits  Χρόνια σου πολλά Τάσο

Konstantinos Trypas Χρόνια σας πολλά...πάντα υγεία..

Dean Papavassiliou Happy Birthday Tasso! and I, who was born in Sept 42, me Μαμή γενήθηκα σε ξενοδοχείο, στην Κοζάνη, μές στον πόλεμο, με ολλα τα αδέρφια μου στο διπλανό δωμάτιο. Ο πατέρας μου εκείνη την εποχή δεν είχε δουλειά και σκέφτηκε να φέρει την οικογένεια στον τόπο καταγωγής του...

Ανθη Βλαχαβα Χρόνια πολλά πολύχρονος με υγεία πάντα καλά.

Γιώτα Τσακιρη Μια ιστορία αληθινή, με λόγια αλήθειας. Χρόνια σου πολλά και καλά. Με υγεία και ευημερία.

Giannis Vorrias Χρόνια σου Πολλά, με υγεία!! 

Γιάννης Μπασαράς Χρόνια Πολλά Τάσο πολυχρονος πάντα

Katerina Adamou Χρόνια Πολλά!.

Evdokimos Markopoulos Χρόνια πολλά και καλά Τάσο με υγεία

Ralf Roy Πολυχρονος Τασσο ! Γερος ! Δυναμικος !! Σε αγαπαμε γιατι εισαι κ θα μενεις Αριστοκρατης ,με την βαθια ελληνικη σημασια της λεξης ...

Nikolaos Chourdakis Πολύχρονος με υγεία!

Αποστόλης Νταλαμπίρας Χρόνια πεπιθυμείτε με υγεία.

Dimitris Tachynakos Χρόνια πολλά και καλά Τάσο, με υγεία!

Ιωάννης Καραμάνος Πολύχρονος Τάσο.

Christos Koutsogiannopoulos Χρόνια σου πολλά να είσαι πάντα καλά

Αννα Χαχάλου Να τα εκατοστησετε με Υγεια !!! Πολυ ωραιο το κειμενο ...!!!

Ηλίας Δημητρόπουλος Χρόνια πολλά και διδακτικά γι' όλους μας.

Dimitri Katelouzos Χρόνια πολλά Τάσο! Νάσαι γερός και δυνατός σαν τον Κόζιακα! Λεπτομερής η αναφορά στην διαδικασία της γέννας στην προ-μαιευτηρίων εποχή!

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΊΑ ΤΑΣΟ. !!!

Anastasios Raptis Χρόνια σας πολλά με υγεία

Christos Gallis Χρόνια σου Πολλά! Με Υγεία!

Γ. Γιάγκου Χρόνια πολλά με υγεία! Ζωντανή και εντυπωσιακή η περιγραφή!

Alexandros Tournavitis Φανταστική η διήγηση σου πατριώτη! Είθε οι Θεοί να σου χαρίζουν την πολύτιμη υγεία, μακροζωία και καλοτυχία! Είθισται να λέμε..Χρόνια σου Πολλά καθώς και πολύχρονος... μία φράση και μία λέξη ταυτόσημες... αλλά τις λέμε!!!… 

Αθηνα Μπαρμπαρουση Πολύχρονος! Πάντα με υγεία! Χρόνια πολλά!

Ειρήνη Σαγιά Χρόνια πολλά και καλά.

Γεωργιος Αναγνωστοπουλος Χρόνια. Πολλά. Πτεραρχε. Μου θύμησες τις γέννες. Στο χωριό μου

Γιώτα Πλακιά Πολύχρονος και γερός κ.Τασο. Να χαίρεστε την οικογένεια σας. Πολύ εμπεριστατωμένη η αφηγηση σας.

Χριστινα Πεσλη Θείε μου καλημέρα!Σου εύχομαι να είσαι πολύχρονος και υγιής!Με ταξίδεψες στο παρελθόν των προγόνων μου και ειλικρινά ανατρίχιασα...γύρισα πίσω στο χρόνο,όταν ζούσαν ο παππούς Κώστας και η γιαγιά Ρήνα!Τί να πρωτοθυμηθώ!Τη γιαγιά να φτιάχνει το πεντανόσ… 

Michael Metochianakis Πολύχρονος Τάσο με υγεία και χαρά!!!

Βάσω Χαντζάρα Χρόνια σας πολλά με υγεία και ευτυχία!!!!

Angelos Stergiopoulos Χρόνια σου πολλά και καλά.

Kostas Tresintsis Πολύχρονος με υγεία να είστε πάντα καλά και εύχομαι κατά το δυνατόν και χαρούμενος!!!

Ελευθερίου Δημήτρης ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΕΣ!!!

Adia Adamopoulou Χρόνια πολλά και ευχαριστούμε για την συγκλονιστική αφήγηση!!!

Thanos Markopoulos Χρόνια πολλά με Υγεια....!!!

Pavlos Mechteridis Χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία

Basil Goudis Χρόνια πολλά πολύχρονος να τα εκατοστήσεις με υγεία και ευτυχία Basil Goudis

Εξαιρετική περιγραφή, λογοτεχνική

Δημήτριος Σπυρίδωνα Κουτσουράκης Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Αναστάσιε!

Kostas B. Konstantaras Πολύχρονος και σιδερένιος

George C. Kofidis Χρόνια Πολλά Τάσο, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Βικυ Παπανικολαου ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ

Βασίλειος Πρεζεράκος Τάσο πολύχρονος με υγεία.

Μπάμπης Παπασπύρος Τάσο να τα  στησεις... Πάντα γερός και δημιουργικός...

John Zafeiriou Τάσο, πολύχρονος με υγεία και χαρά.

Dimitris Gialamidis Πολύχρονος!

Elias Keramas Happy birthday from Athens

Harry J. Tampa Πολύχρονος με υγεία!

Pan Skam Χρόνια σας πολλά, Πολύχρονος και ανοξείδωτος!

Nancy Derventzi Χρόνια Πολλά!!!

Effie Charalampaki Χρόνια Πολλά, πολύχρονος κύριε Τάσο μου! Να είστε πάντα καλά, δημιουργικός και δυναμικός με υγεία! 

Konstantina Brenta Χρόνια σας πολλά και ευτυχισμένα!

Στάθης Ευσταθίου Τάσο χρόνια πολλά, καλά και με υγεία.

Kiros Douropoulos Χρόνια Πολλά με υγεία.

Σαράντος Τσελεκης Πολύχρονος με υγεία.

Γρηγόριος Μυτακίδης Τάσο μου να τα εκατοστήσεις με υγεία και πολλές χαρές.

Lina Basara Μια ευχή θα σου χαρίσω/ αγάπη μου μεγάλη και γλυκειά / κάθε χρόνος που περνάει… ίτε περισσότερα

Sofia Sopassi Λίνα μου να τον χαίρεσαι γερό και ευλογημένο.......

Kiki Verganelaki σου ευχομαι να πραγματοποιηθει η ευχη σου ετσι ακριβως οπως την ονειρευτηκες...ΧΡΟΝΙΑ ΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Michail Skaliotis Πολύχρονος Τάσο, με υγεία και χαρές!

Vangelis Koutsakis Χρόνια πολλά με υγεία !!!!!

Marina Peridou Χρόνια πολλά και καλά με υγεία.

Anestis Chatzipouflis Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία!!!

Konstantinos Tasios Χρόνια πολλά με υγεία και ότι καλύτερο για σας.

Pantelis Mitsainas Ευχές για χρόνια πολλά με περίσσευμα υγείας,ποιότητα ζωής και δυναμική. · 

Ioannis Kranias Πολύχρονος με υγεία και ευτυχία!!!

Stella Antoniadou Να τα εκατοστήσεις υγιής κ ευτυχισμένος !

Γιάννης Αντωνιάδης ΠΟΛΎΧΡΟΝΟΣ!!

Φωτεινή Σκρέκα Χιλιόχρονος!!!Με υγεία, αγάπη και χαρές πολλές!!! Συγκινήθηκα...

Georges Koutsokeras Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!!!

Ευθύμιος Ροζής Πολύχρονος Τάσο με υγεία χαρούμενος και δυνατός.

Elina Tavoularidi Χρόνια πολλα πολλα με υγεια χαρες κι αγαπη Να σας χαιρομαστε ολοι που σας αγαπαμε και πάνω απ ολα η αγαπημένη 

Νικος Σ.Γιαννης Πολύχρονος με υγεία..

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΙΚΟΥ Χρόνια πολλά και καλά!

Λάμπρος Γιώτης Χρόνια πολλά χαρούμενα ευλογημένα Τάσο μου... υπέροχο

Alexandros Petropoulos Πολύχρονος! Εύχομαι πάντα υγιής και δημιουργικός.

Aspa Gouma Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά. Ο Θεός να σου δινει προσωπική και οικογενειακή υγεια χαρες και ευτυχία.

Φούκας Στεφ. Βασίλης Καλόχρονος με υγεία και δύναμη!!!

Νίκος Γίτσας Χρόνια καλά και ευλογημένα να είναι γεμάτα με υγεία και αγάπη.

Dimitrios Dimitriou xronia polla me ygeia kai makrohmereusei...

Ioannis Varvarigos Xρόνια πολλά, Τάσο!!!

Γεώργιος Παπαδακης Χρόνια Πολλά και Καλά!!!

Effi Nikolaidi Πολύχρονος, Υγιής, Δημιουργικός!

Hirakis Haralampos Παραστατική περιγραφή από τον Τάσο για τον Τάσο. Πολύχρονος με υγεία και μόνο ευτυχία στο μέλλον

Katerina Kamitaki Τι όμορφη αφήγηση του ερχομού σου στην ζωή! Να είσαι γέρος Τάσο μαζί με την αγαπημένη σου Λινα

Nikos Derventzis Χιλιόχρονος Τασο!!!

Xrisovalantou Proufa ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ !!

Takis Theodorakopoulos Πολυχρονος υγιής

Δημητριος Πατελης ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΤΑΣΟ ΜΑΣ

Peters Motoren Χρόνια σας πολλά!

Froso Pelekanou

Konstantinos Tsaparas Χρόνια Πολλά με υγεία!!!

Βασίλης Κοτσης Χρόνια σου πολλά Τάσο να είσαι πάντα καλα 

Maria Katsouli Χρόνια πολλά

Ευσταθιος Πλατιας Συγκινητικό κείμενο Να είσαι καλά Άρχοντα

Rada Foundy Xρόνια Πολλά

Maria Pikouni Χιλιόχρονος κ.Τάσο! Γερός και δυνατός παντα.

Georgios Tountas Πολυχρονος , με υγεια !!! Καπως ετσι γεννηθηκαμε μεσα στην καρδια της Κατοχης . Ιδιο σκηνικο παντου στα χωρια !!!!

Nikos Tsaprounis Χρόνια Πολλά με Υγεία και χαρές!!

Grigoris Flessas Χρόνια πολλα με υγεία και ότι επιθυμείς!

Μαιρη Χρυσαφοπουλου Χρόνια πολλά πολύχρονος!

Ελενα Παπανικολάου Χρόνια πολλά με Υγεία, ευτυχία και πολλές όμορφες στιγμές 

Μαρίνα Κατσίμπρα-Βελλιανίτου Χρόνια σας πάμπολλα κ. Τάσο. Υγεία,ηρεμία,καλοτυχία, απολαύσεις,ψυχική ευφορία να σας συντροφεύουν!

Thomas Kalampokas Χρόνια Πολλά με υγεία.

Στυλιανός Πετρουλάκης Χρόνια πολλά με υγεία!!!

Denise Giannarou Χιλιοχρονος!!!!! Με υγεία!!!!

Dimitris Kontogiorgos Χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα!. Θαυμάσια αφήγηση -περιγραφή! Η διαδικασία της γέννας ήταν ΄΄τω καιρώ εκείνω΄΄ όμοια και στο χωριό μου... Και τα έξι (6) παιδιά, όλα εν ζωή σήμερα, -πρώτος εγώ- γεννηθήκαμε στο μαγειριό του σπιτιού και με την ίδια μαμμή! Σταχυολόγησα τις ίδιες για τους τόπους μας λέξεις-φράσεις: Σίδερο με κάρβουνα,, σαρμανίτσα,, νοματαίοι, παιδί(αγόρι), μπουχάρι.....Δεν είχαμε όμως το έθιμο της ρίψης νομισμάτων στη σκαφίδα...Χρόνια σου πολλά και πάλιν!

Κωστας Σοφιανοπουλος Χρόνια πολλά με υγεία

Giorgos Xasiwths Χρόνια Πολλά κ ευτυχισμένα.με υγεία κ πολλά χαμόγελα.

Δημήτρης Σιμος Πολύχρονος και ευτυχισμενος με υγεια και όμορφες αναμνησεις

Alexandropoulos Dimitrios Χρόνια σας πολλα!

Fotini Michou Πολύχρονος!

Nikos Katsouras Τάσο μου Χρόνια Πολλά να είσαι γερός και χαρούμενος. Υπέροχη η περιγραφή της γεννήσής σου.

Zoyi Deldou Πολύχρονος και καλόχρονος! 

Ritsa Vent Πολύχρονος και πάντα ανδριωμενος με υγεία αγάπη ευτυχία και ευημερία!!!!με μεγάλο σεβασμό σε εσάς και τους προγόνους σάς

Aimilia Thermolia Χρόνια σας πολλά κι ευτυχισμένα Κε Τασο !! Τι όμορφες εικόνες μας μεταφέρατε!! Όπως έλεγε η αείμνηστη γιαγιά μου, εκείνες τις εποχές χρειαζόταν ένα ολόκληρο χωριό για την ανατροφή ενός παιδιού!! Αν το καλοσκεφτούμε, δεν είχε άδικο!! Εύχομαι οι οικείοι σας στα Μετέωρα να είναι όλοι καλά και ασφαλείς!!

Κώστας Βολτυρακης Χρόνια μας. Πολλά και γερά... 

Konstantinos Aggos Χρόνια πολλά, πολύχρονος. 

Dimitris Christopoulos Χρόνια πολλά με υγεία!!!

Φωτεινή Μήλιου Μήτσιου Χρόνια σου πολλά καλά και ευτυχισμένα με υγεία!!! Πολύ ωραία η αφήγηση σου. Φτωχά τα χρόνια χωρίς πολλές άνεσης. Η όλη διαδικασία έφερνε χαρά στη οικογένεια που τότε μέναν όλοι μαζί, στα εύκολα και δύσκολα, αγαπημένη και ευτυχισμένη!

Αριστειδης Αλεξοπουλος Πολυχρονος με υγεία και πολλές χαρές

Γεώργιος Βησσαριου ΤΑΣΟ ΜΟΥ καλημέρα σου Χαρούμενα γενέθλια και πολύχρονος να σε χαίρονται τα αγαπημένα σου πρόσωπα σου στέλνωμε την αγάπη μας πολύχρονος. 

Δήμητρα Μαργαρίτη Καλημέρα . Πολύ χρόνος με υγεία και αγάπη.

Chris Konis Χρόνια σας πολλά!

Tina Kalassounta Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Τάσο

Maria Martzoukou Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία....!!

Goulielmos Marios Χρόνια καλά κι ευλογημένα !! Χιλιόχρονος !!

Ιωάννης Δαμιανίδης Πολύχρονος, πάντα Υγιής και Δυνατός!

Elias Palialexis Πολύχρονος και ευτυχισμένος

Nick Malachias Χρόνια πολλά και καλά!

Maria Mparmparousi Χρόνια πολλά Κυριε Τάσο  να τα εκατοστήσετε, υγεία και ευτυχία σας εύχομαι και να μας ταξιδευετε με τις όμορφες αναμνήσεις σας!!!

Lyboussakis George Χρόνια σας Πολλά με υγεία και κάθε Χαρά!!

Mary Paraponiari Μετα το γλυκο ποηματακι της φιλης μου οι δικές μας απλές φιλικές και γεμάτες αγάπη ευχές ειναι λίγες αλλα η Μαιρούλα κι ο Φωτης ευχονται απο καρδιας πολύχρονος πολυυγιής πολυδραστήριος πολυχαρούμενος πολυγραφότατος...για τα χρόνια που έρχονται Μ ενα ποτήρι κρασί θα σβήσουμε σήμερα τα κεράκια μαζί σου

Yiorgos Scarlatos ...και όλοι θα λέμε να ένας σοφός!!! Καλόχρονος Τάσο και Σιδεροκέφαλος για να απολαμβάνεις ότι αγαπάς!!!

Loukas Anagnostopoulos Πολύχρονος με υγεία και κάθε καλό κ. Μπασαρά!!

Τασος Σλατινης Χρόνια πολλά κύριε Τάσο

παναγιωτης παπαμικρουλης Πολυχρονος να είσαι καλά και υγεία στο σπίτι σου

Pantelis Hatzikiriakou Πολυχρονος!

Κώστας Μπαλιακουτας Χρόνια πολλά Τάσο πολύχρονος να τα εκατοστήσεις γεμάτος υγεία!!!!

Nikos Konistis ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΣΟ!

Dimitris Svarnas Χρονια Πολλα και Ευτυχισμενα!!

Tsingou Kiki Χρόνια πολλά και καλά!

Harry Amorgianos Τάσο λογοτεχνική αφήγηση! Χρόνια σου πολλά και ποιοτικά με οτι καλό επιθυμείς.

Aikaterini Petsia Χρόνια πολλά υγεία χαρά ευτυχία !!!

EleSpi Kokios Τάσο Χρονια Πολλα.Οτι και όσους θυμόμαστε δεν χάνονται.

Θανάσης Καραδήμος Πολύχρονος με Υγεία!!!

Heraklis Kalogerakis Πολύχρονος. Να περάσεις τα 100 χωρίς βοηθήματα!

Vaggelis Lokas Πολύχρονος.

Theodore Vasilogiannis Χρόνια πολλά με υγεία 

Phil Kon Χρόνια σας Πολλά με υγεία!

Evans Koskinas Aγαπητέ Τάσσο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ με Υγεία ,Ευτυχία και χαμόγελο !!!

Lampros Katsakioris Xronia sou polla kyrie Taso, sou eyxome prota panta ygeia na exeis, xares eytixeia kai oti esy potheis na to exeis. Mou ekane poli orea entyposi pou ta thymase ola kai ta perigrafeis me toses leptomereies!!!! 

Kostas Mingousis Χρόνια Πολλά και Καλά...

George Meneshian Χρόνια σας πολλά!!!

Mina Batri Εξαιρετικό κείμενο ενός θαυμάσιου ανθρώπου! Χρονια Πολλα με υγεία!

Panagiotis Kalogiros Χρόνια Πολλά Πολύχρονος με Υγεία, πολύ ωραία η ιστορία σου

Effrosyni Boutsika Χρόνια πολλά με υγεία !

Marilena Lossidou Χρόνια πολλά!

Βασίλης Χούτος Πολύχρονος και πάντα επίκαιρος. Ένα κλίκ πιό μπροστά από τα γεγονότα και την καθημερινότητα. Σε καμαρώνω.

Vlassis Apostoleris Πολύχρονος και πάντα με υγεία!!!

Dimitris Perifanos Σας εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία.

Georgios Pantelis Σας εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!! 

Fillio Gouma Πολύχρονος. . Υγεια και οτι επιθυμείς!

Aliki Economou Koraka Τάσο, Χρόνια Πολλά, όλα τα καλά!!!

Έφη Φουσέκη Παπαπροκοπίου Πολύχρονος γεμάτος υγεία και αγάπη Τάσο!

Sofia Sopassi Υπέροχη η εξιστόρηση........Χρόνια σας πολλά καλά και ευλογημένα.......

Lena Spyrou Τι όμορφη διήγηση! Είναι πολύ ευχάριστο να γνωρίζει κανείς τις λεπτομέρειες της πρώτης του "κραυγής". Χρόνια πολλά με υγεία και χαρές!

Νικολαος Μακρης Χρόνια πολλά και καλά με υγεία και ασφάλεια!

Mariza Trypa Πολύχρονος κύριε Τάσο με υγεία πάνω από όλα! Να σας χαίρεται η οικογένεια σας! Κι εγώ Σάββατο γεννήθηκα Πόσο μου αρέσει να ακούω παλιές ιστορίες..γράφετε εξαιρετικά

Marinos Mintsios Χρόνια πολλά

Theodoros Karkampounas χρονος κε Μπασαρα, με υγεία

Neilos Chosadas Χρόνια σου πολλά

Κων Βαινας ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ !!!

Θεόδωρος Στίνης Χρόνια πολλά.

Nick Manousakis Χρόνια πολλά με υγεία κι ευτυχία.

Σπύρος Γεωργόπουλος Χρόνια πολλά!

Εύα Τσαροπούλου Πολύχρονος! Πάντα δημιουργικός, πάντα ευτυχισμένος! Να είστε αγαπημένοι και ευτυχισμένοι όπως την πρώτη μέρα με την κα Λίνα.

Kostas Antonopoulos Καλημέρα, πολυχρόνος να έχει υγεία ο τι επιθυμείς.Ωραία εξιστόρηση!!!!??

Spiros Siakoylhs Πολυχρονος με υγεια!

Nikolaos Papageorgiou

Katerina Martzoukou Χρόνια πολλά με υγεία!

Gabriel Bardas Χρόνια πολλά και καλά. Να χαίρεσαι ότι αγαπάς !!!

Nikolaos Tsakiris Να είστε πολύχρονος με υγεία!!

Ioannis Kokkinis Χρονια σας πολλά κε Τάσο!!!

Ντίνα Πετρακάκου Πολύχρονος!!

Nikoleta Bratsi Χρόνια σας πολλά!!! Υγεία και κάθε ευτυχία!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΓΚΑΛΗΣ Χρόνια πολλά!!! Πάντα με υγεία ευτυχία!!!

Αχιλλέας Λέλλας Πολύχρονος με υγεία και κάθε καλό

Tsepetzoglou Dimosthenis Χρόνια πολλά και καλά με υγεία.

Kostas Iatridis χρόνια πολλά!!!

Jeremy Chourdakis Πολύχρονος με υγεία και δύναμη!! Δύσκολα χρόνια από την περιγραφή, όμως η ψυχή είναι μεγαλύτερη από τις πληγές.

Panos Symeonidis Τάσο Χρόνια Πολλά με υγεία!

Nikos Patouchas Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Ευτυχισμένα!!!

Κωνσταντινάτα Ξανεμίσματα Πολύχρονος!! (Άξιος, άξιος, άξιος τιμητής)

Ioannis Streglos Καλόχρονος και καλόφωτος εύχομαι!

Maria Laiou Χρονια πολλα Τασο, πολυ ωραιο κειμενο,καπως ετσι γεννηθηκαμε ολοι εκεινες τις εποχες!!!

Panagiotis Mauromichalis Χρόνια πολλά με υγεία και κάθε ευτυχία !!!

Γεωργιος Τσαλαπορτας Πολύχρονος και πάντα με υγεία !!! Πολύ όμορφη η περιγραφή !!!

Panagiotis Mauromichalis Χρόνια πολλά με υγεία και κάθε ευτυχία !!!

Valinda Panagiotounakou-Papadimitriou Πολύχρονος, με υγεία και ευτυχία 

Mirella Tsitsara Χρόνια πολλά με υγεία! να τα εκατοστησετε!!!

Dimitris Tsaprounis Χιλιόχρονος, με υγεία και κάθε ευτυχία!!!

Dimitrios Kanellos Χρόνια πολλά με υγεια

Christos Diamantidis Τάσο Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρές! Η γραφή σου πάντα εκπληκτική αποδίδει πλήρως τη γέννα σε χωριό την εποχή εκείνη και ειδικότερα τη δική σου έλευση στον κόσμο τούτο. Βέβαια στους πολλούς, για να μην πω στους περισσότερους, το κείμενο σου φανταζει ως μυθιστόρημα .

Nikos Theocharopoulos Πολύχρονος κι ευτυχισμένος!!!

Maria Vlachou Πολύχρονος χαρούμενος και εθτυχισμένος

Nikos Komis Χρόνια σας πολλά, με ΥΓΕΊΑ και κάθε τι καλό στο διάβα σας!!!

Anastasia Anagnostopoulou Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα με υγεία!!

Κυριάκος Χρηστέας Χρόνια πολλά και καλά Τάσο !

Anastasios Kakouris ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΣΟ ! Υγεία και ευτυχία.

Βασίλης Τσιλιγιάννης Χρόνια πολλά και καλά με υγεία!

Μανωλης Καρανικας Τάσο μου, Χρόνια πολλά και με υγεία. Να'στε πάντα μαζί με αγαπημένοι.

Antonios Ktenidis Χρόνια Πολλά Τάσο υγεία χαρές χαμόγελα πάντα ευχάριστα 

αντωνης φραγκακος Πολύχρονος Τάσσο μου με Υγεία

Άννα Κωνσταντινιδου Χρόνια σας πολλά, Χρόνια καλά, γεμάτα χαρά!!!! 

Tonia Arahova Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα !

Τέτα Πολίτου Χρόνια πολλά Τάσο. Χρόνια γεμάτα γαλήνη, χαρα και αγάπη!

Στυλιανός Ξαρχουλάκος Χρόνια πολλά Τάσο. Να είσαι πάντα χαρούμενος με τη Λίνα και το Γιώργο. Θα σε περιμένω στα 100 να τα γιορτάσουμε πάλι.

Vasilis Grammatikopoulos Πολύχρονος, ευλογημένος εσαεί από τις ευχές των αγνών, αυθεντικών πατριωτών και ευσεβών συγγενών σου, που οι ευχές τους να είναι καλότυχο το νεογέννητο,

εισηκούσθησαν από τον Ύψιστο, που αφειδώλευτα το προίκισε αξιοζήλευτες Αρετές και ικανότητες ώστε όταν ανδρώθηκε όχι μόνον πρόκοψε,αλλά έγινε πρότυπο πολυσχιδούς επιστήμονος, εξαίρετο στέλεχος και σεμνύνωμα των Ενόπλων μας Δυνάμεων,άριστος οικογενειάρχης και εξαίρετος Έλληνας Πολίτης.

Να σε χαιρόμαστε μαζί με την οικογένειά σου,και εμείς οι πολυπληθείς φίλοι σου.

Nikolas Papaprok Τασο χρονια πολλα με υγεία

Evelyn Papadopoulou

Nikos Koukouvaos Χρόνια πολλά με Υγεία!

Grigoris Vardakos

Τάσο μου πολύχρονος χρόνια κ πολλά κ καλά με υγεία βλέπε το μέλλον

Maria Papakemou Χρονια σου πολλα. Μια μέρα διαφορα Αντε αύριο και τα δικά μου Τι

Βαλεντίνη Λαζικίδη Χρόνια Πολλά Ευλογημένα με Αγάπη.!

Τασος Θεοφιλου Συνονοματε είσαι μεγάλος με περνάς 6 ολόκληρους μήνες χαχαχα. Για τα γεγονότα που γράφεις λυπάμαι πολυ όμως αυτό είναι το ίδιο της γενιάς μας όλοι κάποιο ανάλογο περιστατικό έχουμε είτε από τους Γερμανούς είτε από τον εμφύλιο που έντεχνα μας έσπρωξαν οι μεγάλοι μας φίλοι ή οι νταβατζήδες μας (όπως θες πες τούς) Χιλιοχρονος με υγεία κέφι δύναμη και αντοχες

Γιώργος Βασιουρής

Άριστη περιγραφη της γέννησης σου Ανασταση χρόνια στερημενα όμως ιδια για όλους. Πολύχρονος με υγεία χαρά ευτυχία πάντα επιτυχίες.

Γρηγόριος Τσιτσικλής Πολύχρονος, με υγεία.

Panos Nousias Χρόνια πολλά!!!

'Αναστασία Βελτσίστα' Χρονια πολλα να τα εκατοστησεις με πολυ υγεια και ευτυχια!

Bitsie Paraponiari Χρόνια πολλά Τάσο με υγεία και ότι άλλο Καλό !Ευχες από καρδιάς Όσο για το κείμενο σου ξεχειλίζει αγάπη Να είσαι καλά κι εσύ και η Λίνα!

Χρήστος Κρασόγλου Χρόνια πολλά με υγεία και χαρές.

George Tsou ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ με υγεία και κάθε καλό.

Sissy Aspasia Aligizaki II Χρόνια πολλά και καλά με πολλές χαρές και υγεία!

Εύα Κοτσίκου Χρόνια πολλά και καλά γεμάτα υγεία και ευτυχία κύριε Τάσο! 

Lina Basara  Κυρία Λίνα να τον χαίρεστε! Ευχαριστώ πολύ Εύα μου !

Danae Mavrouli Πολύχρονος με υγεια

Yiannis Patsantaras ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑΣΟ, Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ 1954 ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΧΟΜΟ!!!!!

Rena Sirene Χρόνια σας πολλά και καλά !

Nelly Gavala Πολυχρονος με υγεια!!!

Christina Katsakiori Χρόνια πολλά με υγεία !!!

Ματθαιος Ζουμπουλάκης Χρόνια πολλά Τάσο με υγεία και ότι άλλο επιθυμείς.

Spiros Gotsis Χρόνια πολλά καλά και ευτυχισμένα με υγεία και ευλογία Θεού στο σπιτικό σου φίλε μου Τάσο!!! Με σεβασμό και εκτίμηση!!!

Antonios Atlasis Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα

Νίκος Μεγαρχιώτης Πολύχρονος πάντα με υγεία και τύχη.

Penelope Pappas ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Nikos Margaritis Χρόνια πολλά, με κάθε ευλογία του Θεού στη ζωή σας!

Chariton Charousis Πολύχρονος με υγεια

George Davakis Πολύχρονος και ευτυχισμένος,με υγεία και δύναμη! Συγχαρητήρια

 γιά το συγκλονιστικό αφήγημα!Να είσαι καλά να τους θυμάσαι και να τους μνημονεύεις!

Theodoros Zaglavaras Υπέροχη περιγραφή κ.Τασο, να ζήσετε πολλά χρόνια με υγεία χαρές.Η αφήγηση σας υπέροχη, μου θυμισατε και εμένα πολύ όμορφες στιγμές της πατρίδας μας.

Παναγιώτης Κατσαρός Χρόνια Πολλά με υγεία και όλα τα καλά Τάσο!!!

Sakis Xenos Χρονια πολλά και καλά με υγεία !!!

Κλεανθης Πραττος Πολύχρονος φίλε Τάσο

Γιωργος Βαμβακουσης Χρόνια πολλά και πάντα ευτυχισμένα

Litsa Barbarousi Χρόνια σας πολλά και καλά! Γεμάτα υγεία και χαρούμενες στιγμές!

periklis kapetanopoulos Να τα χιλιάσετε με υγεία!!! Από τις πιο όμορφες περιγραφές που έχω διαβάσει, χωρίς αμφιβολία είστε χαρισματικός σε αυτό το κομμάτι...

Τάσος Πικούνης Τασο χρονια πολλα , καλα κι ευλογημενα. Να χαιρεσαι την οικογενεια σου και να εισαι παντα δυνατος .

Kleovoulos Marinidis Πολύχρονος!!!!

Margarita Inglis Ragouzi ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ

Dimitra Gaita Πολυχρονος, με υγεια!

Periklis Pagratis Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία. Την ευχή τους νά’χεις!

Tonia Sakkiotou Εκπληκτική η "αναπαράσταση"!! Σαν να είμασταν κι εμείς καλεσμένοι! Να ζήσετε με υγεία.

Menelaos Glarakis

Dimitris Tsiantoulas Πολύχρονος....να τα εκατοστήσεις και να σαι πάντα καλά εσύ κι η οικογένειά σου ! Εξαιρετική η αφήγηση σου !

Terry Mpourlidou Χρονια Πολλα Αγαπημενε ΜΑΣ! Τί ωραια περιγραφή..... ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΆ!!

Athanasios Verras Χρόνια πολλά, με υγεία.

χρυσανθη αρχοντακη Πολύχρονος με υγεία και τύχη , να χαίρεστε την οικογένεια σας.Καταπληκτική η λεπτομερής αφήγηση του ευτυχούς γεγονότος.

Διονυσία Μυτιληναίου Υπέροχη η αφήγηση σας!!!! Χρόνια καλά, χρόνια όμορφα!!! Με υγεία!!!

Αναστασία Πολύζου Χρόνια σας πολλά και ευτυχισμένα!

Panagiotis Xypolias Εξαιρετικό αφήγημα Τάσο. Με μεγάλη αξία, λογοτεχνική,παραδοσιακή και συναισθηματική.Τιμάς με το καλύτερο τρόπο τη φαμίλια σου.Να ζήσεις πολλά χρόνια με υγεία.

Odysseas Galanopoulos Εξαιρετικό, η δε συναρπαστική - λεπτομερής και γλαφυρή περιγραφή του γεγονότος, δε θα μπορούσε να σποδοθεί κατά τον τρόπο αυτό, παρά μόνο από έναν που γεννήθηκε ταλαντούχος συγγραφέας. Πολύχρονος με Υγεία Τάσο!!! 

Panagiotis Moustris Νάσαι γερός και πολύχρονος. Ένα τέλειο χρονογράφημα.Νιώσαμε νάμαστε κι εμείς εκεί.Κα μεταφερθήκαμε σε μια άλλη εποχή.

Melina Daskalaki ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ !! Μόνο χαρές στη ζωή σας !!

Γεώργιος Αυλωνίτης Θερμές ευχές!!!! Υγεία!!!

Κωνσταντίνος Τσιγγάρης Πολύχρονος!!! Πάντα με υγεία!!

Vassilios P. Tzinaetis Καταπληκτικός. Χρόνια πολλά. Με υγεία.

Ioanna Lekea Πολύχρονος να είστε με υγεία και κάθε καλό στη ζωή σας!

Πιέρρος Πλατάνας Να ζήσεις χαρούμενος και ευτυχισμένος μαζί με τ κορωνι σου μέχρι τα βαθιά γεράματα με υγεία και κάθε Ευτυχία.. Χρόνια σου πολλά και καλά.

Γιώργος Πουλιος Χρόνια πολλά φίλε να τα εκατοστήσεις υγεία και ευτυχία

Γιώργος Πουλιος  το 45 εσύ το 41εγω

Angela Spyropoulou Χιλιόχρονος με υγεία και χαρά και πάντα κρατώντας το χέρι της αγαπημένης σου συντρόφου και του γιού σας. Να σε χαίρονται. Πολλές ευχές και από τον Σπύρο. 

Maria Kyrgou Πολυχρονος Υγεια και ευτυχια να εχεται και εσεις και η οικογενεια σας

Konstantinos Tsaparas Πραγματικό Λαογραφικό πόνημα η δημοσίευση. Και μέσα σ' όλα το πανάρχαιο έθιμο του αλατίσματος του μωρού και του πρώτου λουτρού. Τα "κολυμπίδια" που αναφέρει και ο Παπαδιαμάντης στο διήγημά του "Φώτα Ολόφωτα"...

Yiannis Sfikas Χρόνια σου πολλά με υγεία και χαρές !!!!

Simela Papadopoulou Χρόνια σας πολλά γεμάτα υγεία.

Γεώργιος Γεωργαντόπουλος Πολυχρονος. Την ιδια μερα αλλα το 41 γενηθηκα και εγω ακριβως με τον ιδιο τροπο στο Δερβενι Κορινθιας

Γεώργιος Γεωργαντόπουλος  Χιλιόχρονος!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΣΑΦΑΚΗΣ  Πολύχρονος, να τα εκατοστήσεις με υγεία

Alexandra Mengouli Χρόνια σας πολλά !!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΙΤΣΑΡΗΣ Χρόνια Πολλά, Δημιουργικά και Ομορφα.!!

Niki Gewrgiou Χρόνια Πολλά!!!

Giorgos Spanos Με τοσο κοσμο γυρω σου και Σαββατογεννημενος, εγινες και αρχηγος της 15ης ΣΜΑ.Να εισαι γερος φιλε Τασο.

Giota Magkoura Χρόνια πολλά με υγεία και κάθε καλό...πραγματικά πολύ ωραία η αφήγηση

Emmanouil Zarokostas Πολύχρονος με υγεία και χαρές πάντα

Giannis Liarakos Χρόνια πολλά πολύχρονος πάντα με υγεία και ευτυχία!!!

Ioannis Mitrakis ΠΟΛΥΧΡΟΝΟς με ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ
Σωτηρια Μπελεγρατη
Χρόνια πολλά!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  Πολύχρονος κ. Μπασαρά. Εσείς και η οικογένειά σας να είστε γεροί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Αλέξης Πιλήσης Χρόνια σας πολλά!!!

Stamatis Vitalis Χρόνια Πολλά και Καλά με Υγεία!

Adamantios Nikias Χρόνια πολλά πάντα με υγεία...!!!

Βαιος Τεγος Χρόνια σου πολλά Τάσο με υγεία και πολλές χαρές...!!! Υπέροχη γλαφυρή αφήγηση...!!! Καλό απόγευμα...!!! 

Kostas Karadimitriou Χρόνια σας πολλά και ευτυχισμένα με υγεία και όλα τα καλά!!!

Χριστιάννα Μπασαρά Χρονια πολλα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΜΒΡΑΖΗΣ Χρόνια πολλά και όμορφα.

Δαναη Παναρετακη Τι ωραία αφήγηση Τάσο! Αποτελεί παρακαταθήκη για τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και του τόπου σου που δεν πρέπει να χαθούν, να σβήσουν. Να είσαι γερός και πολύχρονος!

Νίκος Περουλάκης Πολύ ωραία και συγκηνιτηκα όσα μας είπες!!! Χρόνια πολλά με υγεία αγάπη και ευτυχία νά τά εκατοστησεις!!!

Κωνσταντίνος Καρπούζας Πολύχρονος.

Nikos Gkoumas Πολύχρονος !

Kostas Koun Tάσο πολύχρονος με υγεία!!

Ειρηνη Σχορτσιανιτη Χρόνια σας πολλά χαρούμενα και ευτυχισμένα.Απολυτα λογοτεχνική η γραφή σας μας ταξίδεψε!!

Ilias Liarakos Χρόνια πολλά, ότι επιθυμείς, με αγαπη, υγεία, επιτυχίες, πάντα ευτυχισμένος

Dimitrios Nikoloudakis Πολύχρονος και πάντα υγιής με πολλές χαρές συνάδελφε!!!!! · 

Asimina Pateli Πολύχρονος με υγεία, κι αγαπημένους ανθρώπους δίπλα σας!!!

Maria Fragakou Χρόνια πολλά με υγεία!!!!γενέθλια έχει σήμερα και η μικρή μου κόρη !!!!!!!

Βαρβάρα Μπάκου Χρόνια σας πολλά κ Τάσο πολυχρονος,γερός και δυνατός για να μας αφιερώνεται τόσο όμορφες αναμνήσεις !!!εγώ πάντως σαν χτες θυμάμαι την σκαμνια και το κρεβάτι του μπάρμπα Κώτσιου στην αυλή και την "Κωτσαινα"που μας "εψτιαχνε"τα στραμπουλιγματα με χλιαρό νερό και πράσινο σαπούνι και στουμπισμενα κρεμμύδια!!!Ο Θεός εύχομαι να αναπαυει τις ψυχές τους!!!!!Και πάλι ΧΡΟΝΙΆ ΣΑΣ ΠΟΛΛΆ 

Kiki Verganelaki Χρονια σας πολλα κ καλα!!!!!

Giwrgos Apostolos Η περιγραφή με συγκίνησε απίστευτα. Πολύχρονος να εισαι με υγεία και οικογενειακή ευτυχία και πάντα με ωραία και όμορφα κείμενα.

Spiros Salamouras Εξαιρετική περιγραφή, να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά!!!

Eleni Karapa Χρόνια πολλά και κυρίως καλά κύριε Μπασαρά! Πολύχρονος, γερός και πάντα χαμογελαστός κι ευτυχισμένος!!! Το "ευθυτενής" το πέτυχαν απόλυτα (εξωτερικά και προπαντός εσωτερικά!!!)

Μελισσα Μαρκοπουλου Να ζήσεις χρόνια πολλά να ατενίζει τον Κοζιακα μέχρι τα βαθειά σου γεραματα

Μιχάλης Σύρμπος Πολύχρονος με υγεία αγάπη ευτυχία και δύναμη!!!Maria Karamintziou Να 'σαι πολύχρονος & Υγιής Αναστάσιε !!

Ειρήνη Νάστου Χρόνια σας Πολλά με υγεία κι ευτυχία! Πολύ όμορφη ιστορία!

Giorgia Barbarousi Χρόνια πολλά , πολύχρονος. Σου εύχομαι τα καλύτερα.Ο μπάρμπα Κώτσιος και η θειά η Ρίνω.Υπέροχη αφήγηση

Lemonia Kanellou Χρόνια πολλά με υγεία και χαρές!!

Ioannis Manios ΤΑΣΟ ΜΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ... ΚΟΖΙΑΚΑ... ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΩΤΟΛΕΙΟ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΣΟΥ... ΕΥΓΕ & Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΣΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!!! ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ...

Lina Badeka Τι όμορφη περιγραφή! Πολύχρονος κι ευτυχισμένος Τάσο μου

Kostas Aronis Εξαιρετικό! Να είσαι καλά αρχηγέ.

Tavoularidis Peter Τασο πολυχρονος, υγεια.

Babis Antiohos Πολύχρονος κε Τάσο, υγεία, δύναμη και κάθε καλό!

Dionysios Kouris Πολύχρονος Τάσο ,εξαιρετική περιγραφή για την γέννησή σου σαν μεγάλος ειδικός παρατηρητής.ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΆ με ΥΓΕΙΑ. 

Kiriazis Christos Χρόνια πολλά Κε Βασάρα..!!! · 

γρηγορης χατζης Πολυχρονος και υγιής!

Nikos Fournarakis Χρονια πολλα και καλα!

Spyridon Missas Πολύχρονος.. Τάσο.. Χρόνια καλά κι εύλογημενα..

Μας συγκίνησε η περιγραφή σου..και θυμήθηκα ότι κι εγώ γεννήθηκα στην σάλα του σπιτιού χωρίς μαμη και με αφαλόκοψε ο παππούς μου..!!

Babis Papapaschalis Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και χαρές !

Konstantina Melista Πολύχρονος και ευτυχισμένος !!!

Βασιλης Σταυροπουλος Πολύχρονος Πτέραρχε νατα εκατοστίσεις με υγεία

Panagiotis Aposporis Χρόνια Πολλά με Υγεία!!

Σπύρος Κίκερης Τάσο μικρός είσαι!  + Ολόψυχα!

Απόστολος Πέτσας Χρόνια Πολλά Να τα Εκατοστήσεις με Υγεία!

Peggy Belidis Πολύχρονος

Theodore Giannitsopoulos Χρόνια Πολλά και Καλά με υγεία πάνω από όλα Τάσο!

Tassos Iliopoulos Χρόνια πολλά σου Τάσο

Giannis Giataganas Πολύχρονος με υγεία!!

John Politis Χρόνια πολλα

Γρηγόρης Ιγγλέσης Χρόνια πολλά πολύχρονος.

Themos Christopoulos Χρόνια Πολλά με υγεία να τα εκατοστήσεις

Eleytheria Karamolegou Πολύχρονος Καλόχρονος με υγεία και ειρήνη Ανασταση να απολαμβάνετε με την Λίνα τις ομορφιές της φύσης και ότι επιθυμείτε . Το άρθρο της περιγραφής της γέννησης σου άριστο

Panagiotis Grammenos Χρόνια σου πολλά Τάσο. Να τα εκατοστήσεις και πάντα με υγεία, ευτυχία και χαμόγελο!

Glykeria Roudou Πολύχρονος. Με υγεία και πολλές ευτυχισμένες στιγμές.

Agapi Prezerakou Να τα εκατοστησεις Τάσο μου και να έχεις όμορφα , υγιή και

Αναστασία Μιχαλοπούλου Διαβάζοντας τα γράφομενα σου Τάσο μας, έζησα τη 10 Μαρτίου του 1945,λες και ήμουν παρούσα.... Να τα 100 στήσεις, γερός, δυνατός και πάντα δημιουργικός.....μαζι με τη Νεφέλη σου......!!!!!!

Katerina Katsoura Χρόνια πολλα

Sofoklis Pampoukis Χρόνια πολλά να τα εκατοστησης.

Fotis Kampiotis Χρόνια πολλά με υγεια

Andreas Kollas Χρόνια σου πολλά, με υγεία και τύχη!!!

Smaro Notou Χρόνια σας Πολλά κι ευτυχισμένα γεμάτα υγεία και κάθε ευτυχία

Vaso Kokkori Χρόνια πολλά Τάσο!

Maria Tavoularidis Χρόνια πολλά Τάσο γεμάτα υγεία χαρές και αγάπη!

Fotika Kantere Πολύχρονος, υγειής,ευτχισμένος.

Χρυσανθη Παπαθανασοπουλου Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία και ευτυχία !!!!

Ο Θεός να σας χαρίζει όλα τα καλά !!!!

Κατερίνα Κωνσταντινίδου Χρόνια πολλά και καλά Αναστάσιε! Πολύ όμορφη και αληθινή περιγραφή. Μας μετέφερες στο ..τότε. Εύχομαι να περάσετε με τη Λίνα, πολλά ακόμα γενέθλια αγκαλιά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ Χρόνια πολλά και καλά με υγεία και ευτυχία πάντα εύχομαι

Πασχάλης Κατσάρας Πολύχρονος, υγιής, χαρούμενος!!!

Γεώργιος Μπέκας Πολύχρονος γερός κα  ευτυχισμένος!!!

Markos C. Konstantinou Συγκλονιστική αφήγιση! Χρόνια πολλά Τάσο μου και πάντα με υγεία και πολλές χαρές!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ Χρόνια σας Πολλά, με Υγεία, Χαρά και Δράση.

Spyros Tzitzikos Πολύχρονος

Σπυρος Πετροπουλος Χρόνια πολλά και καλά Ωραία εξιστόρηση Πέννα συγγραφέα… 

Roula Konti Arvaniti Λίνα μου χρόνια του πολλά να τον χαίρεσαι!!!

Γιάννης Μαυρίκιος Χρόνια πολλά και χρόνια καλά

Tassos Tsiplakos Χρόνια Πολλά με Υγεία και Τύχη!!!

Γιώτα Χουλιάρα Χρόνια πολλά και όμορφα

Γεώργιος Φιλιππίδης Χρόνια πολλά και δημιουργικά με υγεία και ευτυχία.

Γεωργία Γεωργαντά Χρόνια πολλά Υγεία χαρές Αισιοδοξία. Εξαιρετική η περιγραφή σας.......

Menelaos Skourtopoulos Χρόνια πολλά πάντα με υγεία!!

Νίκος Ιωνάς Η αφήγιση περγαφή καί εξηστόριση τών γεγονότων μέ τή γλώσσα τού χωριού μας ηταν καταπληκτική Μας έφερε ολους μικρούς καί μεγάλους πίσω στά χρόνια τά σκληρά αλλά καί όμορφα γιά νά τά θυμόμαστε ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΙΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΤΑΣΟ ΜΟΥ χρόνια πολλά σέ σένα καί σέ ολη τήν οικογένεια απο όλους μας..

Grigorios Noussias Τάσο, δεν φανταζόμουνα ότι η κοινή μας πορεία ξεκινάει πριν από τη σαρμανίτσα. Η μαμή που με πρωτοφύσηξε είχε το ίδιο όνομα με της δική σου, η θειά Σάββα!

Πολύχρονος. Και δες τι θα κάνεις με τα εκατοντάδες αισθήματα αγάπης που εισπράτεις. Λαέ της Καρδίτσας . . . ποτέ δεν είναι αργά! Γρηγόρης.

Andrew Skouloudis Χρόνια πάντα καλά αλλά και πολλά!

Sotiris Constantinidis Χρόνια Πολλά!

Nikos Leventis Εξαιρετική αφήγηση με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσήλωση στις οικογενειακές αρχές και παραδόσεις. Χρόνια σου Πολλά Τάσο με υγεία και δύναμη!!!

Kiki Stavrianakou Χρονια πολλα με πολλη υγεια και χαρα.....

Γιάννης Μαυρίκιος Χρόνια πολλά και χρόνια καλά

Niki Zachariadis Χρόνια πολλά με υγεία και πολλές ευχές

Dimitra Martzoukou Χρονια πολλα με υγεια!

Georgia Dellaporta Πολύχρονος!

Lampros Skrekas Stavroula Karali Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!

Sissy Anastasia Gika Χρόνια πολλά

Kristen Pitou Πόσο υπέροχα γραμμένο..όταν διαβάζω τέτοιες αναμνήσεις σου,θείε, νιώθω λίγο πιο κοντά στον παππού μου και κυρίως στην υπέροχη γιαγιούλα μου την Ευτυχούλ μου!!Πολύχρονος Anastasios Basaras αχ, κάνε μου, μια χάρη, Χριστίνα, να το διαβάσεις στην ξαδελφούλα μου... ημουνα στη γέννησή της ... και αυτές οι αναμνήσεις με βοήθησαν να περιγράψω και τη δική μου! Kristen Pitou Βεβαίως!!!

Απόστολος Δελαβινιας Χρόνια πολλά με υγεία, Τάσο!!

Apostolos Korres Εύχομαι να τα εκατοστήσεις και να ζήσεις όμορφες εμπειρίες.

Κωνσταντίνος Αραμπατζής

Να τα εκατοστήσεις με υγεία και ότι επιθυμείς σου εύχομαι Τάσο. Πολύ ωραίο το χρονικό της γέννησής σου...

Γιώτα Σπανού-Μπόρση

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΣΟΥ ΤΑΣΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ! ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΝΑ!

Alex Kantzis ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ !!!

Mary G. Ioannina Χρόνια σας πολλά καλά και ευτυχισμένα!!!

Mimika Kapordeli Πολύχρονος Τάσο με υγεία και χαρές

Pavlos Karanikos Τάσο.... Μεγαλώνεις και Συ??? Το γράφεις γιατί δεν το δείχνεις!!!! Νάσαι πάντα γερός, δυνατός, δημιουργικός και λίγο ταξιδιαρης!!!

Panagiotis Leontios ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Kostas Pikounis Χρονια πολλά και ευτυχισμένα με υγεία.

Πετρος Γκανάλας Χρόνια πολλά και καλά με υγεία. Δυνατή πένα.Με καθήλωσε. Σαν ναμουνα και εγώ εκεί!!!!!

Akis Tsitinidis Αγαπητέ Τάσο Πολύχρονος !!!

Frag Pant Πολυχρονος κ γερος φργκισκος 1944. Μοιαζεις της μανα σου ........ αυτό Ναι και εσωτερικά, και εξωτερικά

Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη Να τα εκατοστήσεις και να είσαι ανταξιός στη ζωή των γονιών σου και των παππούδων σου.Το διάβασα και συγκινήθηκα!

Kostas Theodorakopoulos Πολύχρονος Τάσο με υγεία και χαρές

Μαρία Ευαγγελία Γυφτογιάννη ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΧΡΟΝΟΣ !

Keramas Theodoros Χρόνια πολλά και καλά Θείε, πάντα με υγεία και ευτυχία... Έχουμε την ίδια ημερομηνία γέννησης εγώ, εσύ και η γυναίκα μου....

John Kydoniefs Πολύχρονος Τάσο!

Takis Theodorakopoulos Πολυχρονος υγιής