Αναστάσιος ΜΠΑΣΑΡΑΣ: 13 Δεκεμβρίου 1967: Τί Μέρα και Αυτή; Το κίνημα των Αεροπόρων κατά της Δικτατορίας! 116 Σμηναρχία Μάχης. Ήμουν εκεί!

116 Σμηναρχία Μάχης, Άραξος. Ήταν Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου του 1967. Η μέρα μάλλον βροχερή, η υγρασία στον Άραξο ανυπόφορη, η αεροπορική δουλειά μεσοβδόμαδα, όχι στο φόρτε της. Και, αυτό γιατί είχε πιάσει το φόρτε της, με 5-6 εβδομάδες επιφυλακή και σκληρή δουλειά λόγω του θέματος της Κύπρου. Τα αεροπορικά μέσα, από τα αεροσκάφη μέχρι τα οπλικά συστήματα, τα μέσα Τ-Η, Η/Ζ , ΜΜ και αποθέματα σε μάξιμα διαθεσιμότητας.

Αναστάσιος Μπασαράς: Επετειακή Ομιλία: 28η Οκτωβρίου 1940 -Ογδόντα Χρόνια Μετά.

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,
Χρόνια Πολλά.
Ευχαριστώ όλους, και ήταν πολλοί (ες) που με ετίμησαν χθες το βράδυ στη διαδικτυακή μου διάλεξη: 'Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940: Ογδόντα Χρόνια Μετά!΄.
Είπαν ότι ήταν μια εξαιρετική, μαξιμαλιστική, διδάσκουσα, ολοκληρωμένη αλλά και πολύ συναισθηματική Ομιλία και τους ευχαριστώ πολύ.
Την συνιστώ σε όλους: Θα κάνει τους μεγάλους να νοσταλγήσουν και να βουρκώσουν, τους μεσαίους να καμαρώσουν για τους πατεράδες και παππούδες τους και τους νέους να μάθουν καλύτερα ποιές είναι οι αξίες αλλά και οι δυνατότητες τις φυλής μας. Οσο προχωράει το βίντεο γίνεται καλύτερο και αποθεώνεται στο τέλος!

Αναστάσιος Μπασαράς: Ο Δικτάτορας Καποδίστριας … Η Ελληνική Δημοκρατία του 1828 … και ο Αιθεροβάμων Καθηγητής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» …

Η Κατακριτέα Επίμαχη Ανάρτηση
Ο καθηγητής της Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Αριστείδης Χατζής είχε γράψει προ καιρού άρθρο για τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια- Δικτατορία Καποδίστρια. Στις 5 Μαϊου 2020, η Επιτροπή ανέβασε, στο επίσημο Twitter της, μέρος του άρθρου αυτού, όπως παρακάτω:

Αναστάσιος Μπασαράς: Συνοπτική Ιστορία της Εξέλιξης της Επιμελητείας

Η ιστορία
Στην αρχαία ιστορία, η εξασφάλιση και διάθεση μέσων μεταφοράς, όπως ζώων, πλοίων, αμαξών, η αναζήτηση και διάθεση τροφίμων και ζωοτροφών και η συντήρησή τους μαζί με τη σίτιση, καθώς, και η παροχή υποστηρικτικής επιμελητείας, όπως προμήθεια και συντήρηση καραβιών, κατασκευή και συντήρηση δρόμων, γεφυρών και πολιορκητικών μηχανών και πανοπλιών αποτελούν την βάση της επιμελητείας (Logistics) των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Όλα αυτά είναι γνωστά: από την μακρά εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου από τη Μακεδονία στον Ινδό, το έπος των Δέκα Χιλιάδων του Ξενοφώντος, τις εκστρατείες του Αννίβα στην Ιταλία.