Σ.Α.Σ.Ι.: Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος: Μαθαίνοντας από το Παρελθόν και Ενδυναμώνοντας το Μέλλον --- Learning from the Past and Empowering the Future

 

Co-Organizers

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Αγαπητοί φίλοι,

  
 
Είναι τιμή μας και χαρά να σας Προσκαλέσουμε στο πρώτο ‘Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος: Μαθαίνοντας από το Παρελθόν και Ενδυναμώνοντας το Μέλλον’, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων-Ικαρος (http://www.ikaros.net.gr), συνεπικουρούμενος από: τα ΑΣΕΙ και την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία – στην Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στις 28 Νοεμβρίου 2019.

Σκοπός μας είναι η εξέταση και η αναφορά στον ρόλο και την σημασία της Αεροπορικής Ισχύος, όπως και των παραγόντων που εμπλέκονται σε αυτήν, στην ασφάλεια της Χώρας. Στην προσέγγιση του στον στόχου μας, θεωρούμε βασικής σημασίας την αξιοποίηση των διδαγμάτων που μας προσφέρει το παρελθόν από την χρήση και εξέλιξη όλων των στοιχείων της Αεροπορικής Ισχύος, προκειμένου να σχεδιάσουμε το μέλλον της. Για τον λόγο αυτό, οι τοποθετήσεις των εισηγητών έχουν ως βάση τα μαθήματα που το παρελθόν μας έχει δώσει, σε κάθε τομέα αναφοράς και πώς αυτά μας οδηγούν στους σχεδιασμούς για μια αναγκαία και ικανή Αεροπορική Ισχύ που θα εξασφαλίσει την Άμυνα, αλλά και θα συμβάλει στην οικονομία της χώρας μας.

Επικεντρωνούμενοι στο θέμα του Συνεδρίου, θα αποκαλύψουμε νέες τεχνολογίες και ευκαιρίες καινοτομίας στους τομείς του αέρα, του διαστήματος, του κυβερνοχώρου και της τεχνητής νοημοσύνης, της οικονομίας και θα παράσχουμε -λόγω της μεγάλης αεροπορικής εμπειρίας αλλά και υψηλής γνώσης - μια ασυναγώνιστη ευκαιρία να εξεταστούν οι υπάρχουσες και εν-δυνάμει δυνατότητές της χώρας μας: τεχνολογικά, διαρθρωτικά, δογματικά και οικονομικά.

Προσβλέπουμε σε ένα υψηλό ακροατήριο και εκτιμούμε ότι το συνέδριο μας θα προσελκύσει περισσότερους από 400 αντιπροσώπους προερχόμενους από την Ελληνική ΠΑ αλλά και διεθνείς ΠΑ, καθώς, και άλλες στρατιωτικές υπηρεσίες, κυβέρνηση, αμυντική βιομηχανία, ακαδημαϊκούς, σπουδαστές ΑΣΕΙ αλλά και ΑΕΙ καθώς και ενεργούς πολίτες με αεροπορικά ενδιαφέροντα.

Στοχεύουμε το Συνέδριό μας να εξελιχθεί σε ένα περιφερειακό και διεθνώς αναγνωρισμένο φόρουμ το οποίο θα αναλαμβάνει και παρουσιάζει μια σειρά σημαντικών και συναφών θεμάτων αέρος.

Ευελπιστούμε ότο το συνέδριό μας θα δώσει μια ακόμη ευκαιρία στην κοινότητα άμυνας και ασφάλειας να συναντηθούν για να διερευνήσουν πώς οι αεροπορικές δυνάμεις μπορεί να είναι σε θέση να διαμορφώνουν και να αξιοποιούν πλήρως τη στρατηγική, την τακτική και την τεχνολογία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων μιας ολιστικής εθνικής άμυνας και ασφάλειας.

Ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά, με πρωταρχική επιδίωξη την συμβολή μας στην δημιουργία μίας Ελλάδας δημιουργικής, παραγωγικής, θετικά μεταλλαγμένης, με αξιοσημείωτη ανάπτυξη και με την δέουσα αμυντική ισχύ. Βασιζόμαστε σε αυτό στους εισηγητές μας: υψηλής αεροπορικής και επιστημονικής κατάρτισης, από την μεγάλη δεξαμενή της Αεροπορικής κοινότητας αλλά και της Ακαδημαϊκής, διακεκριμένοι Αναλυτές, καθώς και επιφανή και έμπειρα στελέχη των ΕΔ και του Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα.
 


Έχουμε την πεποίθηση ότι ο προγραμματισμός μας αποτελεί πρόκληση για τη διαχείριση των ποικιλώνυμων απαιτήσεων και λειτουργίας των Ε.Δ. και ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και κάθε αμυντικής επιχειρηματικής οντότητας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που εστιάζει στην εξοικονόμηση πόρων και την στήριξη της εθνικής οικονομίας μας γενικότερα.

Πιστεύοντας ότι το Συνέδριό μας θα είναι ένα μοναδικό φόρουμ για τους αεροπόρους να αμφισβητήσουν την υπάρχουσα σκέψη, να μοιραστούν ιδέες αιχμής και να διερευνήσουν συναρπαστικές δυνατότητες. Δίνουμε έμφαση στου άξονες:
• Δημιουργία Ηγετών του Μέλλοντος (Building Critical Thinkers)
• Πολιτική Εθνικής Άμυνας: Αναγκαιότης Ευφυούς Προσαρμογής για Χαλεπούς Καιρούς
• Διαχείριση του Εναερίου Χώρου: Τεχνολογίες και Προκλήσεις
• “CONOPS” σχετικά με τη Βελτιστοποίηση της Διαλειτουργικότητας και Αποτελεσματικότητας των Διακλαδικών Επιχειρήσεων Εξοικονομώντας Πόρους Αξιοποίηση Εφεδρείας και Προοπτικές στη Σημερινή Εποχή
• Εναλλακτικές Αμυντικές Λύσεις για μικρές Χώρες (Defense Alternatives for Small Nations)
• Ο Ρόλος και η Σημασία των Ανθρώπινων Παραγόντων κατά την Υποστήριξη των Οπλικών Συστημάτων.
• Αμυντική Επιμελητεία (Defence Logistics) και Ριζικές Δομικές Αλλάγές στην Οργανωτική Δομή των Ε.Δ.
• Η αντίστροφη σχεδίαση (reverse engineering) στην αεροναυπηγική και η συμβολή της στην επιχειρησιακή ετοιμότητα, Ε.Δ. και εν γένει εθνική οικονομία.
• Συνολική άμυνα (Total Defense) στο σταυροδρόμι της ενεργειακής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης στις Ε.Δ.
• Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφαρμογές, όρια και προσδοκίες
• Απαιτήσεις του μέλλοντος για μια εποικοδομητική ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα
• Άμυνα – Ασφάλεια: Οικονομική Ανάπτυξη και Διαχείριση Αμυντικών Δαπανών
• Ενίσχυση των εθνικών δυνατοτήτων A & A της Ελλάδας μέσω της αμυντικής ολοκλήρωσης της ΕΕ

Φέρνουμε κοντά (1) την πολιτική & διοικητική ηγεσία και την αγορά (2) μια πλειάδα διακεκριμένων και εξειδικευμένων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, έγκριτων καθηγητών, διδακτόρων, αναλυτών και έμπειρων μεγάλων στελεχών της Αμυντικής Βιομηχανίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν/ απαντήσουν/ συζητήσουν γύρω από τους παραπάνω θεματικούς άξονες με (3) Στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Στελέχη της ΠΑ και των ΕΔ/ΣΑ, αλλά και φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ και ΑΣΕΙ καθώς και κάθε ενεργό πολίτη.
 

  Οι Επόπτες του Συνεδρίου: Γεώργιος Γερούλης Απχος ε.α. (Ι)        Αναστάσιος Μπασαράς Σχος ε.α. (Μ)

  Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σ.Α.Σ.Ι. ‘Ικαρος’: Ευάγγελος Γεωργούσης Απχος ε.α. (Ι)


Video


Programma


Speakers

CV

Abstracts

Register

Sponsors

Brochure

Accomodation

Evaluation

Download Presentations

Project Manager

A. Basaras