Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*: “Στρατηγός Σουλεϊμανί. Η αναγκαία Θυσία για ΗΠΑ και Ιράν”

Τα απίθανα γίνονται πιθανά και τα πιθανά γίνονται απίθανα. Αυτός είναι ο «αγγελικός» κόσμος της Μέσης Ανατολής και αποδεικνύεται από τα τελευταία γεγονότα, σε αυτόν τον αμείλικτο πολυμετωπικό πόλεμο, που έχουν πολύ πόνο, αίμα, δάκρυα, ίντριγκα, ανίερες συμφωνίες, αναγκαίες θυσίες και όλα τα στοιχεία του πολέμου εξουσίας, όπως τα είδαμε με τόσο χαρακτηριστικό τρόπο, στις εξαιρετικές σειρές «Game of Thrones» και «House of Cards». Η εκτέλεση του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, εμπεριέχει όλα τα παραπάνω.

Ευάγγελος Γριβάκος*: ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Τον τελευταίο καιρό η Τουρκία, στα πλαίσια του συνόλου των διεκδικήσεων της στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, προχωρεί σε κλιμάκωση των πιέσεων προς την Ελλάδα για κοινό διάλογο ή Προσφυγή στην Χάγη, σχετικά με το θέμα των γκρίζων ζωνών και του καθεστώτος των ελληνικών νησιών.

Περισσότερα ΕΔΩ!
*Αντιστρατήγου ε.α. - Νομικού

BESA, By Burak Bekdil: The Soleimani Affair Reveals Turkey’s Directionless Regional Policy

Recep Tayyip Erdogan and Qassem Soleimani, photos via Wikimedia Commons

EXECUTIVE SUMMARY: The Turkish Foreign Ministry’s belated statement in response to the Soleimani killing was dry in its language, reflecting the government’s confusion over what position to take. While the government is expressing itself with caution, the Islamist pro-Erdoğan press is expressing a wide range of often contradictory responses. The lack of clarity in Ankara over the Soleimani affair betrays Turkey’s directionless regional policy.

Γρηγόρης Νούσιας*: Τριάντα χρόνια από τότε ...

 
Τριάντα χρόνια από τότε . . .

Και με το βλέμμα στο μέλλον!

Σαν σήμερα, 3 Ιανουαρίου 1990, η Σχολή Πολέμου Αεροπορίας πετούσε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος, σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κύπρο, στο ευέλαιο νησί του Ευαγόρα και της Αροδαφνούσας.