Ιωάννης Μπαλτζώης: Η “Γαλάζια Πατρίδα” των Τούρκων και οι αμερικανικοί πύραυλοι των Σκοπίων- Ο Ι. Μπαλτζώης στο Militaire!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!!

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΣΥΡΙΑΚΟΥ-ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ 

Τελικά σε τι αποσκοπεί η Τουρκία με την πολυδιαφημισμένη άσκηση αλάζια  Πατρίδα”; Είναι δικαιολογημένες ή όχι οι ανησυχίες που εκφράζονται ότι “κάτι μπορεί να συμβεί” στην άσκηση που είναι πράγματι η μεγαλύτερη που έχουν κάνει οι τουρκικές ΕΔ;
 
Ο Αντιστράτηγος ε.α και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΣΜΕ Ιωάννης Μπαλτζώης, μιλά στο Militaire.gr ,όχι μόνο γι΄ αυτό το θέμα που θα απασχολήσει την εβδομάδα που έρχεται, αλλά γενικότερα για τη θέση της Τουρκίας, τις μεγάλες δυσκολίες και τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν.

Η συζήτηση με τον κ.Μπαλτζώη επεκτείνεται και στα Βαλκάνια, όπου υπάρχει επίσης μεγάλη αναταραχή. Εξηγεί τι συμβαίνει στην Αλβανία αλλά κυρίως δίνει απάντηση για την εμμονή των ΗΠΑ να κλείσουν πάση θυσία το θέμα των Σκοπίων. Τα σχέδια που έχουν για το γειτονικό μικρό κράτος απαιτούσαν την άμεση ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Δείτε τη συνέντευξη.

Βασίλειος Μαρτζούκος*: ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

Για πρώτη φορά προ των Ευρωεκλογών του Μαϊου υπάρχει τόσο έκδηλη η ανησυχία για το αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες των Βρυξελλών αλλά και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εστιάζονται στην αποτροπή της πιθανότητος σημαντικής ανόδου ευρωσκεπτικιστικών, εθνικιστικών και λαϊκιστικών κομμάτων, όπως αποκαλούνται, γεγονός το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα αναστείλει το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Θάνος Ασκητής: Ποιος κυβερνά αυτό το σπίτι;

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

 

Η Ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια στον τρόπο σκέψης, νοοτροπίας και συμπεριφοράς, αντίληψης και κουλτούρας ζωής της Νεοελληνικής πραγματικότητας. Το πως όμως αλλάζουμε και που πάμε, νομίζω ότι είναι ένας προβληματισμός ανοιχτός, εάν παρακολουθήσουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας με τα προβλήματα να αυξάνονται ακόμα περισσότερο, τώρα στην εποχή της κρίσης. Η Ελληνική κοινωνία του χθες κρατούσε τις παραδόσεις από γενιά σε γενιά, οι ρόλοι των συζύγων υπήρχαν ως πρωταγωνιστές μιας μεγάλης οικογένειας του μόχθου και της αξιοπρέπειας με τα πολλά παιδιά να είναι ο καρπός της μάνας και του πατέρα...

 

Bασίλειος Μαρτζούκος*: ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

Ντρέπομαι για μία Κυβέρνηση μειοψηφίας, που στις παραμονές εθνικών εκλογών, εν μέσω εσωτερικών κατηγοριών για χρηματισμό από γνωστό ξένο ανθέλληνα, δίχως το τελικό κείμενο του αναθεωρημένου Συντάγματος των Σκοπίων και με την αρωγή ιδιοτελών τυχοδιωκτών πολιτικών άλλων κομμάτων (μεταξύ αυτών και πρώην «Μακεδονομάχοι»), σπεύδει στην ψήφιση μείζονος Διεθνούς Συμφωνίας εθνικά επιζήμιας στο διηνεκές, αγνοώντας τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και κυρίως την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Ντρέπομαι διότι η «ισχυρή» Ελλάς, μακροχρόνιος και πιστός εταίρος των Δυτικών Συμμαχιών και Διεθνών Οργανισμών, υπέκυψε στις δήθεν διαπραγματεύσεις και έδωσε στο τεχνητό κράτος των Σκοπίων όλα όσα επεδίωκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες έναντι ισχνών και νεφελωδών ανταλλαγμάτων. Από αύριο με ελληνική συγκατάθεση γεννάται η κρατική οντότητα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και η οποία είναι θέμα χρόνου να επιδιώξει σε κάποια ευνοϊκή συγκυρία και με την αρωγή «προθύμων» την ένωση με την «αλύτρωτη αδελφή Νότια Μακεδονία».
Ντρέπομαι διότι με ελληνική υπογραφή δύο εκατομμύρια Σλάβοι, Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά κ.λπ., ενός τεχνητού πολιτικού μορφώματος που ονειρεύονται την «Μακεδονία του Αιγαίου», θα αναγνωρίζονται διεθνώς ως «Μακεδονικός λαός» και θα αποκαλούνται από την διεθνή κοινότητα ως «Μακεδόνες», ομιλούντες την «Μακεδονική γλώσσα». Κατόπιν αυτού ο όρος «Βόρεια Μακεδονία» χάνει αυτομάτως την υποτιθέμενη γεωγραφική του και μόνο διάσταση και γίνεται η «ελεύθερη» κοιτίδα των απανταχού «Μακεδόνων».
Ντρέπομαι για την ηχηρή σιωπή του ανωτάτου πολιτειακού άρχοντα αλλά και για την συναινετική υπογραφή του σημερινού υπουργού άμυνας και χθεσινού ανωτάτου στρατιωτικού ηγέτου που είχε ταχθεί να φυλάσσει Θερμοπύλες.
Ντρέπομαι για στρατευμένους κονδυλοφόρους, ιδεοληπτικούς παπαγάλους των ΜΜΕ και ακαδημαϊκούς μαϊντανούς με βαρυσήμαντα βιογραφικά, που ευθυγραμμιζόμενοι με ξένα συμφέροντα επιχειρηματολογούν περισπούδαστα υπέρ της σκοπιμότητος της συμφωνίας των Πρεσπών, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.
Ντρέπομαι για το μάταιο αίμα των προγόνων μου υπέρ της Μακεδονίας, αυτής που σήμερα παραδίδεται αμαχητί με μία υπογραφή. Ντρέπομαι τα παιδιά μας που δεν θα μαθαίνουν για τον μακεδονικό αγώνα και τους αγνούς Έλληνες πρωταγωνιστές του (εκτός εάν επιβληθεί να χαρακτηρίζονται «ακραίοι εθνικιστές ή και τρομοκράτες, όργανα του ιμπεριαλισμού της ελληνικής άρχουσας τάξης»).
Ντρέπομαι για την απόγνωση των 2.5 εκατομμυρίων πραγματικών Μακεδόνων της ελληνικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεν θα τολμούν να εκστομίσουν προς την διεθνή κοινότητα την μακεδονική καταγωγή τους για να μην εκληφθούν ως Σκοπιανοί.
Ντρέπομαι για την Ελλάδα των επομένων ετών εντός της οποίας η προσωνυμία «μακεδονικός» θα εκλείψει από ελληνικά προϊόντα, από σταθμούς, από ιδρύματα, από μέγαρα και από τοπωνύμια, ενώ ανά την επικράτεια θα ανοίγονται φροντιστήρια εκμαθήσεως της «μακεδονικής» γλώσσας και ξένα κέντρα θα ανακαλύπτουν την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας», στο όνομα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», του «δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού», της «Διαβαλκανικής συνεργασίας» και της «σταθερότητος» στην περιοχή.
Ντρέπομαι κάθε μελλοντικό συμπολίτη μου, αρνητή της Συμφωνίας των Πρεσπών που όταν θα ορθώνει ανάστημα, θα χαρακτηρίζεται ως συναισθηματικός, αφελής, γραφικός, αμόρφωτος και ανιστόρητος ή ως φασίστας και ακροδεξιός, ενώ θα διώκεται για επιθετική συμπεριφορά κατά φίλης χώρας, όπως επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Ντρέπομαι για τον πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο Έλληνα που ψηφίζει με κύριο κριτήριο ψευδείς και ανεφάρμοστες παροχές, ακόμη και αν η παράταξη που τις υπόσχεται πίστευε ενεργά στο παρελθόν ότι τα Σκόπια πρέπει να λέγονται «Μακεδονία» και ακόμη εάν παλαιότερα θυσιαζόταν για μία «αυτόνομη Μακεδονία» σχηματισμένη από τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδος.
Ντρέπομαι για την διαχρονική έλλειψη Εθνικής Στρατηγικής που οδηγεί σε πολιτικές παλινωδίες και εθνικές αποτυχίες. Ντρέπομαι που όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής αβελτηρίας και αδράνειας, την σημαία του μακεδονικού ζητήματος σηκώνει συστηματικά, ακούραστα και με πατριωτικό ενθουσιασμό κυρίως ο απόδημος ελληνισμός, αυτός δηλαδή που η πατρίδα του στερεί το δικαίωμα να ψηφίζει, την ώρα που ελληνοποιεί προεκλογικά χιλιάδες μετανάστες από Αφρική και Ασία.
Ντρέπομαι που ανήκω στην ζώσα γενιά Ελλήνων, που λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, του κατευνασμού της Τουρκίας, της ανικανότητος για οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη και κυρίως λόγω της παντελούς αδράνειας έναντι της υψίστης απειλής του συνδυασμού «δημογραφικό – μετανάστευση», θα κληροδοτήσει στα παιδιά και τα εγγόνια της μία κοινωνικά εφιαλτική, οικονομικά εξαρτημένη, τύποις δημοκρατική και δυστυχώς συρρικνωμένη Ελλάδα.
Ελπίζω σε ολική ανατροπή με παρέμβαση από μηχανής Θεού, που θα διαψεύσει τους φόβους μου.
23 – Ιανουαρίου - 2019
Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. 

Ιπποκράτης Δασκαλάκης*: Τι διδαχθήκαμε 100 Χρόνια από τη Λήξη του «Μεγάλου Πολέμου» Στον Υπουργό και Στρατηγό Hulusi Akar αντί Χριστουγεννιάτικων Ευχών

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

Σας υπενθυμίζω και την ρήση του Εφέσιου φιλοσόφου Ηρακλείτου ότι
«Ήλιος ουχ υπερβήσεται μέτρα˙
ει δε μη, Ερινύες μην Δίκης επίκουροι εξευρήσουσιν» 

Κατανοώ απολύτως τους αντικειμενικούς, αλλά και υποκειμενικούς λόγους, που σας ώθησαν να καταναλώσετε τον πολύτιμο χρόνο σας για να απευθύνετε συμβουλές και νουθεσίες στους πραγματικά ατίθασους, προβληματικούς και ευέξαπτους γείτονες σας.

Anadolu Agency via Getty Images

Ως Υπουργός Άμυνας ενός ισχυρού κράτους, οφείλετε να αποτρέψετε κάθε κίνδυνο για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και να εγγυηθείτε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στην περιοχή σας. Επίσης, ως πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλετε να εμψυχώσετε τα στελέχη σας ώστε να εκτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή τους ακόμη και θυσιάζοντας τη ζωή τους. Την αφοσίωση αυτήν προς την πατρίδα άλλωστε την επιδείξατε κατά τις κρίσιμες ώρες της ομηρίας σας, τον Ιούλιο του 2016 οπότε και αρνηθήκατε να υποστηρίξετε το άφρον πραξικόπημα. Εκτιμώ ότι τη συγκεκριμένη στιγμή, θα βρεθήκατε σε πολύ δυσάρεστη θέση, καθώς περιήλθατε όμηρος των υφισταμένων σας, έστω και για λίγες ώρες, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώσατε από πρώτο χέρι, ότι είχατε αποτύχει οικτρά να αποτρέψετε μια εξέγερση των στρατιωτικών δυνάμεων τις οποίες τότε διοικούσατε ως Αρχηγός τους. Είχαμε και εμείς σε ομηρία-αιχμαλωσία δύο παιδιά μας, για ικανό χρονικό διάστημα, σε μια ανάλογη περίπτωση «μπαμπέσικης» ενέργειας (λέξη αλβανικής προέλευσης, την έννοια της οποίας εκτιμώ ότι κατανοείτε), οπότε και σας αντιλαμβανόμαστε πλήρως!

Παρά ταύτα, η αποτυχία σας συγχωρέθηκε μάλλον ένεκα της πραγματικά σθεναρής σας στάσης τις δύσκολες ώρες της αιχμαλωσίας σας και ως εκ τούτου ανταμειφτήκατε με την προαγωγή σας στη θέση του Υπουργού Αμύνης. Βέβαια, οι «κακές γλώσσες», ισχυρίζονται ότι αιτία της ανόδου σας ήταν η προσφορά «γη και ύδατος» στο «Σουλτάνο» σας και η αμέριστη συμπαράσταση σας στην αποκαθήλωση του κοσμικού κεμαλικού κράτους που επί δεκαετίες καταδυνάστευε τον τουρκικό λαό. Ένα καθεστώς από τα σπάργανα του οποίου είχατε προέλθει αλλά επιδείξατε άριστα αντανακλαστικά έγκαιρης μεταστροφής (ανακυβίστησης κατά κάποια άλλη έννοια). Μην ανησυχείτε όμως, είχαμε και εμείς την ατυχία ως χώρα να βιώσουμε ανάλογα παραδείγματα στρατιωτικών αλλά και πολιτικών παραγόντων που υπέστησαν ταχύτατη μετάλλαξη οπότε και πάλι σας καταλαβαίνουμε. Η μεταστροφή πεποιθήσεων δεν είναι πάντα καταδικαστέα, ενίοτε επέρχεται ως πράξη ωριμότητας και συνειδητοποίησης λαθών και παρορμήσεων, συνήθως της νεότητας. Σίγουρα η ανέλιξη σας στο βαθμό του υποστρατήγου το 2002 (επί του καταδικαστέου στρατογραφειοκρατικού καθεστώτος), βοήθησε να αντιληφθείτε τις αξίες και ευκαιρίες που προσέφερε το προελαύνων κόμμα ΑΚΡ του Ερντογκάν και των συνοδοιπόρων του.

Αυτά όμως αποτελούν παρελθόν, σήμερα διεκδικείτε νέες δάφνες, για τον εαυτό σας, για τον πραγματικό γενναίο τουρκικό στρατό και για τις νέες ισλαμικές δυνάμεις που φιλοδοξούν να ανορθώσουν το οθωμανικό μεγαλείο. Ηγείστε αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων που διεξάγουν νικηφόρες πολεμικές επιχειρήσεις στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ αλλά δυστυχώς αδυνατούν εδώ και δεκαετίες να κατατροπώσουν τον προβληματικό και ανυπότακτο λαό των Κούρδων. Δεν χρειάζεται όμως αυτό να σας ανησυχεί υπέρμετρα καθώς και οι Ρώσοι (πρώην εχθροί σας, σήμερα φίλοι σας) αλλά και οι Αμερικανοί (πρώην φίλοι σας, σήμερα αντίπαλοι σας όπως τουλάχιστον διατείνονται τουρκικές δημοσκοπήσεις) απέτυχαν σε ανάλογες περιπτώσεις (Αφγανιστάν, Βιετνάμ).

Συνιστώ όμως, καλού-κακού να είστε προσεκτικός, γιατί σε περίπτωση οποιαδήποτε αποτυχίας, σε οποιαδήποτε μέτωπο, το εξιλαστήριο θύμα του πολυχρονεμένου «Σουλτάνου» μάλλον θα είστε εσείς. Αναμφίβολα υπήρξε επιεικής μαζί σας, παραβλέποντας την προηγούμενη αποτυχία σας ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά την επομένη φορά εκτιμώ ότι θα ζητήσει την κεφαλή σας «επί πινάκει» γεγονός όχι ευχάριστο για εσάς και τους οικείους σας. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνω ότι με εκπλήσσει δυσάρεστα το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, διακεκριμένοι στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μπαινοβγαίνουν στις φυλακές καθώς μεταβάλλονται οι πολιτικές ισορροπίες. Ανησυχώ μάλιστα μήπως στην ευαίσθητη παιδική σας ηλικία είχατε συναντηθεί -κατά λάθος- με τον Φετίχ Γκιουλέν έστω και χωρίς να το συνειδητοποιήσατε! Δεν είμαι υπερβολικός, συνάδελφοι σας απομακρύνθηκαν από το στράτευμα, λοιδορήθηκαν και φυλακίστηκαν για παρόμοια «παραπτώματα». Μάλιστα οι «κακές γλώσσες» επιμένουν ότι ανεχθήκατε, ίσως και ενθαρρύνατε αυτές τις πρακτικές.

Πραγματικά ως Υπουργός Αμύνης μια ανερχόμενης περιφερειακής δύναμης έχετε να αντιμετωπίσετε πληθώρα προβλημάτων και προκλήσεων. Δυστυχώς οι γείτονες σας δεν αντελήφθησαν την πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων» και συνεχίζουν να σας προκαλούν (ενίοτε ως ενοχλητικοί κώνωπες). Εσείς όμως μεγαλόθυμος όπως πάντα διατηρείτε τη νηφάλια ψυχραιμία σας και αποφεύγοντας να φορέσετε στρατιωτική στολή, μας συνιστάτε -με κάθε ειλικρίνεια- να «μαζέψουμε τα μυαλά μας». Πράγματι έχετε δίκαιο, γιατί ενίοτε εμείς οι Έλληνες, ως λαός, ηγεσίες αλλά και άτομα, είμαστε παρορμητικοί και παραφερόμαστε με δυσάρεστα συχνά για εμάς αποτελέσματα.  Πράγματι χρειάζεται πολύ σύνεση και ψυχραιμία όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις και πλεονέκτες γείτονες. Σίγουρα η σύνεση είναι η αρετή που εξασφαλίζει την προετοιμασία, καθοδηγεί την ορθολογική χάραξη της στρατηγικής και συνεισφέρει στη λήψη ορθών αποφάσεων. Στην περίπτωση μας μάλιστα, όταν η σύνεση συναντά τον παρορμητισμό της ατίθασης ελληνικής φυλής, συνδυάζονται αρμονικά και απελευθερώνουν ενθουσιασμό, αχαλίνωτη ορμή, φλόγα επιβίωσης και αντιδράσεις πέραν κάθε προσδοκίας τις οποίες και σίγουρα δεν θα επιθυμούσατε να βιώσετε.

Κλείνοντας την επιστολή σεβαστέ Στρατηγέ και Υπουργέ, εύχομαι μακροημέρευση στο αξίωμα σας και ειλικρινά να μην υποδεχθείτε περισσότερα φέρετρα δικών σας παιδιών από τα πολλαπλά μέτωπα που ο πολυχρονεμένος «Σουλτάνος» απερίσκεπτα ανοίγει, τυφλωμένος από την αλαζονεία της εξουσίας και χάνοντας την έννοια του «μέτρου» και εκθέτοντας τον εαυτό του και τον φίλο τουρκικό λαό στην αρχαιοελληνική «ύβρη». 

ΥΓ: Επειδή είμαι σίγουρος ότι μελετάτε μετά προσοχής τα κείμενα των Ελλήνων φιλοσόφων της Μικράς Ασίας και κατανοείτε την έννοια της «ύβρις», σας υπενθυμίζω  και την ρήση του Εφέσιου φιλοσόφου Ηρακλείτου ότι «Ήλιος ουχ υπερβήσεται μέτρα˙ ει δε μη, Ερινύες μην Δίκης επίκουροι εξευρήσουσιν».