Παναγιώτης Γκαρτζονίκας*: Κύπρος 1974: Ο πόλεμος που δεν ήθελε να κάνει η Ελλάδα

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

Τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου το 1974, οπότε οι Τούρκοι κατέλαβαν το 36% του νησιού, έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στον Ελληνισμό, για δύο κυρίως λόγους. Κατά πρώτον, για πρώτη φορά μετά το 1922 ο Ελληνισμός υπέστη στρατιωτική ήττα και απώλεσε εθνικό έδαφος (ό,τι κερδίζεται στο πεδίο της μάχης δύσκολα επιστρέφεται με διαπραγματεύσεις).

Κατά δεύτερον, οι Έλληνες αισθάνθηκαν ότι έχασαν, χωρίς στην ουσία να έχουν αγωνισθεί, όπως θα έπρεπε και όπως θα ήθελαν. Κάτι τέτοιο, μαζί με όσα επακολούθησαν μετά το 1974, έχει οδηγήσει σε μια αίσθηση αδυναμίας απέναντι στην Τουρκία. Μολαταύτα, οι αιτίες που προκάλεσαν την ήττα το 1974 δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα.

PROTAGON-Κώστας Γιαννακίδης*: Καλύτερα στη Βάρκιζα για μπάνιο Πηγή: Protagon.gr

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

 

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει κάμπινγκ στον Γράμμο.

Στα χνάρια των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού.

Μια χαρά. Ωραία θα περάσουν τα παιδιά, αρκεί να μην πέσουν σε τίποτα Κνίτες με την ίδια ιδέα.

Ιωάννης Μπαλτζώης*: Η Αγία Σοφία, οι Συμβολισμοί και η Τουρκία ως Καταστροφέας Πολιτισμών

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

 
O Τούρκος δημοσιογράφος Ραμί Τουράν σε ένα τολμηρό του άρθρο στην εφημερίδα Σοτζιού της 14ης Ιουλίου έγραφε: «Οι οικονομικές κρίσεις και οι αποτυχίες της Τουρκίας για να καλυφθούν χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση τα θρησκευτικά συναισθήματα των ανθρώπων μας.

Έτσι στην Τουρκία υπάρχουν περισσότερα τζαμιά, απ’ ότι σχολεία. Στα υπάρχοντα 84.684 τζαμιά, προστέθηκε ένα ακόμη…Η Αγία Σοφία έγινε το 84.685 τζαμί της Τουρκίας.

Στην Κωνσταντινούπολη ο αριθμός των τζαμιών, από 3.269, ανέβηκε στα 3.270. Τι ωραία !! Δεν έχουμε πλέον έλλειψη τζαμιών!!»

Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, η φωνή του Ερντογάν: Τι ακολουθεί; Μόλις ξεκινήσαμε.

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

İbrahim Karagül

ΣΗΜΕΙΩΣΗ «ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ»: Μεταφράσαμε από την «Γενί Σαφάχ» και δημοσιεύουμε άρθρο του Ιμπραχίμ Καραγκιούλ ο οποίος θεωρείται η φωνή του Ερντογάν στα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας.

Από το άρθρο διαφαίνονται οι προβληματισμοί που προηγήθηκαν της μετατροπής της «Αγίας Σοφίας» σε τζαμί αλλά, κυρίως, τα επόμενα βήματα.

Κεντρικός πυρήνας του άρθρου είναι ότι η Τουρκία τελείωσε με την εξάρτησή της από τη Δύση.

Βασίλειος Μαρτζούκος*: Η ΑΓ. ΣΟΦΙΑ, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «ΘΗΡΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ.

Posted in ΕλεύθερηΓνώμη

Όλα δείχνουν ότι στο εξής και για το ορατό μέλλον η Αγ. Σοφία θα λειτουργεί ως τζαμί. Ο Πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποιεί το θρησκευτικό συναίσθημα τόσο των Τούρκων όσο και των απανταχού Μουσουλμάνων, για οφέλη που υπηρετούν το κόμμα του αλλά κυρίως τις αναθεωρητικές, περιφερειακές τουρκικές φιλοδοξίες. Η σχετική απόφαση και η όλη μεθόδευση ήταν καλά σχεδιασμένη, με υψηλούς συμβολισμούς και πολλούς αποδέκτες.